Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer
close

Cand Se Pune Busuioc Sub Perna

Cand Se Pune Busuioc Sub Perna. Bobotează cu busuiocul sub pernă, pentru a vedea chipul iubitului predestinat. Apoi, pe masa se asaza 12 feluri de mancare: Tradiția populară spune că în noaptea de sf. În trecut, fetele tinere și femeile necăsătorite puneau busuioc la streașina casei, iar dacă, a doua zi, îl gaseau plin de chiciură, însemna că se vor mărita cu un băiat. Colivă, bob fiert, fiertură de prune sau perje afumate, sarmale umplute cu crupe, borş de burechiuşe sau urechiuşele babei.

Busuiocul sub pernă se pune în noaptea de 5 spre 6 ianuarie, adică în ajunul bobotezei. Comentarii pe articolul ghid de interpretare a viselor . Bobotează cu busuiocul sub pernă, pentru a vedea chipul iubitului predestinat. Daca incerci te rog spune`mi daca e. Seara inainte sa te pui in pat sa dormi pui sub perna jumatatea ramasa de paine impreuna cu crenguta de busuioc.

Fetelor V Ati Pus Busuioc Sub Perna Radio Romania Oltenia Craiova
Fetelor V Ati Pus Busuioc Sub Perna Radio Romania Oltenia Craiova Source from : https://www.radiooltenia.ro/fetelor-v-ati-pus-busuioc-sub-perna/
În trecut, fetele tinere și femeile necăsătorite puneau busuioc la streașina casei, iar dacă, a doua zi, îl gaseau plin de chiciură, însemna că se vor mărita cu un băiat. Astfel, sub faţa de masă se pune fân sau otavă, iar pe fiecare colţ al acesteia se pune câte un bulgăre de sare. Privește atent inelul, iar în mijlocul acestuia poți vedea chipul ursitului. Este o plantă ierboasă originară din asia tropicală. Dar se mai pune busuioc sub pernă și cu prilejul altor sărbători creștine mari din timpul anului!

Astfel, sub faţa de masă se pune fân sau otavă, iar pe fiecare colţ al acesteia se pune câte un bulgăre de sare.

Apoi, pe masă se aşază 12 feluri de mâncare: Fetele care cad pe gheață de bobotează se mărită până la sfârșitul anului! Comentarii pe articolul ghid de interpretare a viselor . Fetele care doresc să îşi viseze ursitul iau de la preot un fir de busuioc sfinţit, plantă despre care se crede că are puteri magice. Busuiocul bobotezei și curiozitatea aflării viitorului.

Ce spuneti de visele de la boboteaza cand iti pui busuioc sub perna si se spune ca iti visezi sortitul? Când te trezești, scoate o foiță și vezi ce nume va avea viitorul tău soț. În trecut, fetele tinere și femeile necăsătorite puneau busuioc la streașina casei, iar dacă, a doua zi, îl gaseau plin de chiciură, însemna că se vor mărita cu un băiat. În ajunul bobotezei se împlinesc ritualuri de aflare a destinului: Dacă credința noastră este sinceră și totală, nu avem nevoie să cunoaștem viitorul, nu avem nevoie să ne visăm soarta.

Busuiocul Planta Magica A Romanilor
Busuiocul Planta Magica A Romanilor Source from : https://www.bucataras.ro/articole/busuioculplanta-magica-a-romanilor-30776.html
Busuiocul sub pernă se pune în noaptea de 5 spre 6 ianuarie, adică în ajunul bobotezei. Este o zi încărcată de emoții pentru fetele necăsătorite și un prilej de prevestire a destinului în dragoste. Cu cât pielea e mai subțire, cu atât mai puternic se profilează. Busuiocul (ocimum basilicum) este o plantă din genul ocimum, familia lamiaceae. Coliva, bob fiert, fiertura de prune sau perje afumate, sarmale umplute cu crupe, bors de burechiuse sau urechiusele babei (fasole alba cu.

Daca incerci te rog spune`mi daca e.

Este o plantă ierboasă originară din asia tropicală. Coliva, bob fiert, fiertura de prune sau perje afumate, sarmale umplute cu crupe, bors de „burechiuse sau „urechiusele babei. Astfel, sub faţa de masă se pune fân sau otavă, iar pe fiecare colţ al acesteia se pune câte un bulgăre de sare. Apoi, pe masă se aşază 12 feluri de mâncare: Comentarii pe articolul ghid de interpretare a viselor .

De bobotează, tinerele din bihor au ocazia să afle cine le este ursit, respectând un ritual vechi de secole. Pe lângă punerea busuiocului sub pernă, de bobotează există multe alte tradiții care fac din această sărbătoare o zi foarte specială. În unele zone se colindă, se fac și se prind farmecele și descântecele și se fac prevestiri despre noul an. Vechii greci credeau ca omul manios se va linisti daca va atinge aceasta planta. Apoi, pe masa se asaza 12 feluri de mancare:

Cand Se Pune Busuioc Sub Pernă Ca Să ți Afli Ursitul De Bobotează
Cand Se Pune Busuioc Sub Pernă Ca Să ți Afli Ursitul De Bobotează Source from : https://www.unica.ro/divertisment/cand-se-pune-busuioc-sub-perna-ca-sa-ti-afli-ursitul-de-boboteaza-348134
Astfel, sub faţa de masă se pune fân sau otavă, iar pe fiecare colţ al acesteia se pune câte un bulgăre de sare. Apoi, pe masa se asaza 12 feluri de mancare: Se pune busuioc sub pernă?! În trecut, fetele tinere și femeile necăsătorite puneau busuioc la streașina casei, iar dacă, a doua zi, îl gaseau plin de chiciură, însemna că se vor mărita cu un băiat. Busuiocul bobotezei și curiozitatea aflării viitorului.

Astfel, sub faţa de masă se pune fân sau otavă, iar pe fiecare colţ al acesteia se pune câte un bulgăre de sare.

Astfel, sub fata de masa se pune fan sau otava, iar pe fiecare colt al acesteia se pune cate un bulgare de sare. Coliva, bob fiert, fiertura de prune sau perje afumate, sarmale umplute cu crupe, bors de „burechiuse sau „urechiusele babei. Din batrani se spune ca, in noaptea de boboteaza, fetele care doresc sa se marite trebuie sa lege pe. În unele zone se colindă, se fac și se prind farmecele și descântecele și se fac prevestiri despre noul an. Seara inainte sa te pui in pat sa dormi pui sub perna jumatatea ramasa de paine impreuna cu crenguta de busuioc.

Posting Komentar untuk "Cand Se Pune Busuioc Sub Perna"